Nynorsk er enkelt å lære for alle!

Bokmål til nynorsk oversetter

Vi har dessverre mistet nynorskoversetteren, men vi kommer tilbake med en ny så snart vi finner en som fungerer tilfredsstillende.

Vi vil også henvise de som har bruk for hjelp i norsk sidemål (nynorsk) til Skole Norge sine nettsider for nynorsk på følgende adresse; http://skolenorge.com/norsk-sidemal/. Her er mye god informasjon og hjelp i nynorsk, du finner; nynorsk ordbok, nynorsk stiler i forskjellige sjangere, samt analyser, skuespill og særoppgaver. Informasjon om nynorsk regler og tips til hvordan du kan bli god i nynorsk.

Vi vil også anbefale Skole Norge sine nettsider på generell basis, da du finner hjelp og informasjon innen alle fagene du har på skolen. Dette gjelder for barneskolen, ungdomsskolen og videregående skole. Adressen er; http://skolenorge.com/

 

28 Responses to Bokmål til nynorsk oversetter

 1. dj sier:

  Veldig bra!

 2. anders sier:

  dette hjalp meg godt

 3. dannyboy sier:

  Beste oversetteren til nynorsk :D

  Anbefales!

 4. Nynorskelev sier:

  Det er jo nesten ingen nynorskord som ligg i ordlista! Verken belønne, avstemning, beregne, gjennkjenne, leiliget, lidelse og fleire vart slått opp! Men bra konsept! ;-)

  • Lene sier:

   Det er nok ikke så rart med tanke på at ingen av de orda er nynorske… Belønne=lønne/påskjøne, Avstemning=røysting , Beregne=berekne , Leilighet=leilegheit. Bare husk å vit hva du snakker om, før du sier noe om det ;)

 5. Sabrina Larsen sier:

  Hei, eg lurte på om nokkon ville hjelpe meg med å oversete en tekst eg har skrevet på bokmål, åsså oversette det til nynorsk.
  Teksten handler om Drageløperen.

 6. cailean sier:

  ^^ Hey sabbi!!

 7. djswax sier:

  nynorsk tentamen ! her we gooo<3

 8. Peter sier:

  Veldig bra konsept og gjennomføring, men veldig mange viktige og sentrale NN ord mangler:
  Hvor – sentralt fordi det skilles mellom sted og mengde (hvor mye): kvar/kor
  Hvorfor
  Hvorfra
  Hva
  Hvilken
  Hvem
  Hvis

 9. nynorsk elev sier:

  noen som kan hjelpe mæ me å oversette en tekst fra bokmål t nynorsk?

 10. Milly sier:

  Bra side! :)

  Forresten: Hvorfor må vi lære Nynorsk?! Jeg klarer jo fint å forstå en nysnorsk tekst, eller en person som snakker Nynorsk, så da lurer jeg på hvorfor vi må ha det på skolen, og på tentamen! ….

  • Lily sier:

   Det er fordi det er en del av kulturarven vår og et felles skriftspråk for dialektene våre. De som bruker nynorsk tenker sikkert akkurat det samme om bokmål også. Dessuten er det greit å kunne når man skal ut i jobb. Hvis sjefen din kommer og spør hvem som kan forfatte et brev på nynorsk og du er den eneste som kan det, da blir du en ressurs han ikke klarer seg uten. ;) Da blir det ikke du som får sparken først ved nedskjæringer. ;)) Du får trøste deg med at det er blitt tillat med mye bokmålsord i nynorsk. Ettersom jeg forsto er an/be/het/else ordene utgått. Det er mye som er visket ut mellom de to skriftspråkene nå, fra da jeg gikk ut videregående, noe som gjør det litt enklere.

 11. digg digg digg sier:

  Dette er ingen omsetjar! Dette er ei ordbok. Om du søkjer på «hvor» får du treff berre i bokmålsordboka, for det er eit bokmålsord. Søkjer du på «kvar» får du treff berre i nynorskordboka sidan det er eit nynorskord. Du får ikkje opp ei omsetjing av orda på den andre målforma. Men søkjer du på «sykle», får du treff i begge ordlistene, og det er fordi verbet ‘å sykle’ blir skrive likt på begge målformer (men bøyinga er jo ulik).

 12. Ingvild sier:

  Hva er hørt som ‘har hørt’ på nynorsk?

 13. Hjelp meg fort sier:

  Hva er hvor på nynorsk

 14. sigmund sier:

  hvordan oversetter man hvis man skriver et ord inne i boksen ovenfor kommer det bar opp hva det er på de forskjellige språkene ikke ov ersettelser

 15. Roman sier:

  Hei.
  Ser ut som denne språktenesta er fasa ut. Vert tenesta tilgjenge på ein anna web-side?

 16. MK sier:

  nynorsk er vanskelig og suuuuuuuugeeeeeeeeeer:(

 17. Hamid sier:

  hei ,jeg lurer på om noen kan hjelpe meg med å skrive en nynorsk tekst , PLEASE TRENGER HJELP

 18. sara sier:

  kan noen please hjelpe meg med å oversette denne setningen til bokmål?
  -den djupaste gleda er still. ho skrålar og skrattar ikkje.

 19. PotetPannekaker sier:

  Synd at den ikke funker :(

Leave a reply